ingamaj på besök / 2010-12-22 / 19:14:08

igår var ingamaj här på en kopp kaffe och hjälpte mig med kolten. det gick bra och jag kom en bit framåt!:D TACK ingamaj för din ständiga support!:)

vi började med att titta på beskrivningen, hur oket såg ut på mönstret osv och funderade fram och tillbaka hur de menade, för det är ju en ganska simpel arbetsbeskrivning, till för proffs typ:P det var krångligt, men vi slog våra kloka huvuden ihop och gjorde succé!:Dbörjade med att göra en del för bara oket som man tydligen skulle ha dubbelt på axeln..alltså dubbelt tyg..


efter mycket knepande och knåpande kom vi fram till vilket håll allting skulle vara..och det blev...


så på axlarna


och så hela:) börjar likna nått där va:)

har inte gjort något mer efter det, börjar dra ihop sig med packning och sånt inför resan, men det kommer säkert nått mer innan jag drar:)

hejs från en längtar-efter-julsamling-

mera provkolt! / 2010-12-20 / 22:43:24

forstätter på det jag visade sist, för visade ju inte allt..


klippte ut bakstyckena


som blev så här fina med ärmar till:P


gjorde samma med framstycket som med de andra delarna..


som blev så här fint (notera hur fint jag står:P)


nästa steg var att sy ihop bakdelarna..


som blev så här fina.. (kanske gör det till en sommarklänning efter IngaMajs förslag?:P)

efter detta stod det i beskrivningen: sy oket mot bakstycket. börja från mitten och sy åt båda håll.

ja ba fatta noll..:O vilket ok, jag har inget ok? hur ska man sy ett ok som man inte har och som inte finns på mösntret? tusen frågor..:O så jag bestämde att jag skulle ringa ingamaj för att få proffshjälp..som vanligt:P eller jag skickade sms till henne att hon skulle ringa när hon hade tid..

så, nu ska ni vara lite nyfikna för jag väntar med resten....måste skapa lite spänning!;)

hejs från en kommit-igång-bra-:)

jullov då = jobba massor!:) / 2010-12-20 / 12:30:31

hejsan alla!:D

kommer märkas här att det är jullov!!:D först har jag gjort jättemycket sen kommer jag göra mer ända tills lördag då jag åker norrut, då kommer det vara ca 10 dagar-2 veckor tills jag kommer hem och kan fortsätta.

idag har jag jobbat och jobbat tills jag stötte på ett problem:) det ska jag fråga ingamaj om, och sen ska jag fortsätta:)

bilder och berättande från vad jag gjort:


gjorde en markering av oket som jag glömt bort tidigare. knepigt att behöva rulla ut hela 4-5 meter långa mönstret bara för de strecken:P


markeringar på ärmen, en pil och ett litet streck som jag också missat.


nålade fast bakstycket på ett dubbelvikt tyg...


...och gjorde markering runt, den här gången helt mot mönstret, kanske så man ska göra och bara klippa sömsmån? sist markerade jag sömsmånen, så ska kolla vad som gav bäst resultat:)

nä, nu alltså! ni kan ju inte få allt på en gång..ska göra annat nu så berättar jag om resten sen, för jag gjorde meeer:D

hejs från en glad jullovs-

ritat och klippt sasse / 2010-12-18 / 23:55:00

OBS! uppdaterat!

hejhej.

nu har det lugnat sig med skolan och det. så jag satte igång! :)

ritade klart markeringen runt ärmen - sasse, som jag sist nålade fast på tyg och började att rita på. därefter klippte jag ut ärmarna, så har nu två färdiga ärmar. eller alltså, färdiga till provkolten..


markerat sömsmån runt hela..


klipper runt, längs markeringen


ärmen, utklippt..:)

adaptern borta igen:( detta inlägg uppdateras med bilder så fort jag hittar den!:)


fortsätter troligen imorn!:)

hejs från en vriden-på-dygnet-på-en-dag-med-lov-

iingamaj & tävling / 2010-12-18 / 13:32:54

HAHA, ingamaj:D adaptern är ju inte borta helt, jag hittade den bara inte just då:P

kom ihåg alla att rösta på franks pepparkakshus, VARJE dag! :D han ligger nu på fjärde plats:D

rösta HÄR!


reklam / 2010-12-15 / 21:26:23

hej!

trots att detta är en projektblogg så är det ju min alldeles egna. därför tänkte jag passa på att göra reklam för min kära bror som är med i en tävling! klicka HÄR så kommer du till en sida var du kan rösta på frank:) man kan vinna fina priser så jag hoppas ni vill hjälpa honom till förstapriset!:D han har gjort allt helt själv, duktig pojke!;)så TVEKA INTE!! RÖSTA NU! tar bara några få sekunder..:)

tack & hejs från

MVG / 2010-12-15 / 13:16:56

var och pratade med min projekthandledare idag:) hon sa att i nuläget ligger jag på ett MVG:) JÄTTEKUL:D nu ska jag bara ge järnet så ska ni se att det blir bra:Dbråttom nu, hejdå från fortfarande nervös

betygssamtal / 2010-12-15 / 11:19:33

hej.

känns som det var ett tag sen nu. ska ha betygssamtal idag kl. 13.00. spännande!! eller läskigt..får se. men jag har ju en termin på mig att höja mig om det skulle behövas.

meddelar senare hur det gick. och imorgon borde jag förresten få tid till projektarbete. har inte skola. fredag likaså!

hörs hejs från en nervös

tog av tiden jag inte hade / 2010-12-12 / 05:54:33

och gjorde lite på projektarbetet trots allt. jag vet att det kommer få konsekvenser senare typ huvudvärk eftersom jag tog av min sovtid, men vadå, lev i nuet eller vad? inte kan man tänka på konsekvenser nu när de inte är här..:P
någon gång måste jag ju göra det, fast jag inte har dagtid till det. då måste jag ta från natten. iallafall.

förklarar i bilder vad som hände:

rev isär alla sydda kanter på lakanet jag ska använda till provkolten..

klippte ut...

..två ganska ungefära bitar till ärmen.

nålade fast mönsterdelen ärm - sasse i båda tygbitarna (för det ska ju bli två armar, därför gör man dubbelt:P)

ärmdelen fastnålad.

och till sist, ritade där jag ska klippa, mönstret + sömsmån.

men hann inte så långt på det sista för blev så trött..(oj, där kom konsekvenserna:O ska ta hand om de genom att sova...). men har iallafall börjat, som jag har så svårt med, så nu blir det iallafall lättare att fortsätta när jag är mitt i nån grej. ska bli kul som sagt:)

hejs & gonatt från en t-r-ö-t-t-


förälskad / 2010-12-12 / 00:25:57

jahaja.

jag är typ förälskad i mina skor. har gått runt med dom senare hälften av dygnet och vill inte ta av mig dom. de är så extremt sköna, som å knalla runt i skönaste tofflorna hela dagarna. BÄST! behöver jag säga att jag är nöjd?

ska nog ge mig på lite provkolt snart. efter att jag skrivit ett tal på engelska. bara jag kommer igång. :)
att jag sitter i min säng, fortfarande med skorna på efter flera timmar hemma, kan det kanske vara en hint? ska bli så kul å ha dom till kolten sen i april, fiint:D (hoppas jag:P)

hörss hejs från en längtar-efter-julen-men-trivs-i-nuet

det roligaste kommer i kläm / 2010-12-11 / 02:22:19

dritt!

det här är inge kuL:( ja har så mycke annat skit å så mitt psyke som ska förstöra för mig på skolan bara för så jag får massa extra tjorv så jag hinner ju inte:( längtar till JULLOV! troligtvis kommer det gå undan de första dagarna, innan jag drar mig till mitt efterlängtade norrland och norge!verkligen LÄNGTAR till jag kan jobba med projektarbetet UTAN massa annat skit (läs: plugg) att tänka på, ska bli ENORMT skönt!!:D

borde vara olagligt med skola när det är så här fint ute. istället en lag på att alla måste vara ute och njuta. och jobba med projektarbete!

hade mina näbbskor idag på fredax och fick många positiva kommentarer, ingen negativ!:D är superdupernöjd!! hade ju kunnat komma lite "varför har hon såna där" å sånt, men icke, det gjorde mig jätteglad och de är verkligen värda varenda krona! om man inte har nån "fyllning" i så är de ju ganska kalla. men nu när det är vinter och kallt så kan jag utan problem ha två par strumpor och ett par yllesockar i, vilket blir dundervarmt, och sen när sommaren kommer är det ju bara att ha typ tunna sprumpbyxor i så blir det perfa! eller kanske för varmt på sommarn här nere, men när jag drar mig norrut så..:D:D dundernajs, all-season-skor! skitsnygga också!;)
bästa köpet någonsin!
näbbisarna får av 10!:D

senast efter onsdag borde det bli rejäl fart på detta. borde. senast. jag ska göra något innan dess. och det är inte säkert det blir rejäl fart på onsdag. kanske bara lagom fart. får se. men kanske redan ikväll att jag gör någonting litet. hoppas det. måste fixa det viktigaste i skolan först. (detta ser jag mer som fritid än skola, därför säger jag alltid att jag ska göra skojgrejer, då ingår inte detta in min definition av skola, fast det egentligen gör det. det här känns lite för kul för att vara skola.)

hörs & hejs kram & gonatt från

tack, ingamaj! / 2010-12-09 / 20:28:23

jag vill bara passa på att tacka ingamaj. för flera saker:

- alla kommentarer och positiv feedback, jätteroligt och ger mer energi att fortsätta!:D
- svar på frågor och funderingar
- hjälp med att beställa tygerna i början
- all annan hjälp:)

det är GULD värt!

MYCKET guld! vet inte hur det här arbetet hade gått utan dig! det hade kanske gått..men inet sprungit iallafall, som det gör nu ibland, i mån av tid!

(tack också till er andra som då och då slänger in en kommentar här på bloggen eller frågar mig i verkliga livet hur det går med kolten, det är jätteroligt och betyder mycket att folk bryr sig och är intresserade om vad jag pysslar med:D:D till dig som bara läser utan att kommentera...tack för att du höjer unika-läsare-spalten med ett snäpp varje dag du läser:P)

kram till ingamaj å hejs till er andra:P

provkoltsmaterial / 2010-12-09 / 18:37:00

hejsan igen! täta inlägg här:P

folk som gnäller att jag sparar massa skit: nu har jag iallafall ett skit-påslakan att sy provkolt av! tugga på den ett tag, ni:Pett gammalt påslakan som jag fick av en kvinna en dag förr i tiden..TUR att jag är så sparsam;)

hejs från  

behandlade näbbisar:) / 2010-12-09 / 17:52:43

hej alla:)

nu fungerar det äntligen att lägga ut bilder igen:) ta en titt på några tidigare inlägg som jag nu uppdaterat, med bilder:)

igår fixade jag mina fina näbbskor. tog lite blandade tips och gjorde så här:
1. mink oil, smörjde in med en trasa.
2. vänta ett tag.
3. borsta.
4. neutral skoputs på det hela.

har ännu inte märkt att det skulle vara något knas med minkolja på som jag läst så mycket emot, men om det skulle bli kaos får jag väl säga det här så ingen annan gör samma eventuella misstag:P

bilder:


dessa saker använde jag:) minkoil ska göra skon mer vattentålig och slitstark.
neutral/ofärgad shoecream är väl också något liknande men kanske mer glans, vet inte helt.

putsade & behandlade skor..vet inte om man ser skillnad men de blev iallafall lite mörkare:)

det var det om det.

hejs å hade bra från en näbbskoägare;)

bild / 2010-12-09 / 17:26:48

hejsan

jag tror just att det råkade funka ladda upp bilder igen:)

ett test:

slumpade en bild, råkade bli en på min bästa mami & papi!<3 (saknar papi, men han kommer hem ikväll:D)

YEEEY!:D det tar tid, men det går..då får ni kolla på de gamla inläggen om ni vill se bilder på skorna å annat som jag missat...:) enjoy, det gör jag;)

hejs från en glad 

hur behandlar man skinnskor??:S / 2010-12-08 / 21:59:22

jaha..jag har ett stort problem. har kollat runt väldigt mycket. skokräm på. vänta lite. putsa med borste eller trasa. okej. sen då? tänkte på typ fetter å sånt. läser bara saker emot fett på skinnskor, en skomakare till exempel säger på en frågeartikel att man bara ska ha det till vildmarkskängor, men så kom min kära bror med ett praktexemplar på ett par finskor som var jättefina med minkfett..hmmmmmmm..väldans svårt, vill ju inte förstöra mina nya fina skor.

stor SUCK! det är ju inte lite pengar det handlar om för en fattig student...:O 

HATAR att man inte kan lägga ut bilder, blir så trååkigt:( hoppas de fixar sig snart!

hejs från en skoputsar-

skorna har kommit:D / 2010-12-08 / 17:35:47

tjena!

uppdaterat!
fungerar fortfarande inte att ladda upp bilder, fattar inte varför?:S men iallafall så lägger jag upp bilder på skorna så fort jag kan:) de ringde imorse och sa att jag kunde komma och hämta dom på bussgodset, det var nått nytt..:O men så fick ja vänta låånga timmar i skolan innan jag kom hem och kunde öppna..jag är nöjd, de är jättesköna:D längtar till jag ska använda dom. kanske ikväll?;) hihih skulle va typiskt mig. men ja, jag ska testa senare ikväll om man kan lägga upp bilder annars får jag göra det en annan dag..


mindre paket än jag väntat. men de är ju ganska mjuka ändå så man kan ju mosa lite:P

spännande....

inlindade i rosa tyg:)

så fina, precis som på beskrivningen:)

fixade en fotograf (inte den bästa, detta var bästa bilden:P) som fotade åt mig, lite svårt att fota själv...den ena skon med band och den andra utan:)

kanske börjar på provkolt ikväll, så bäst å hålla koll då:P

hejs från en barnvakt-

design / 2010-12-08 / 11:19:12

hejsan:)

som ni ser/sett så har jag fixat en liten infotext under rubriken när man kommer in på bloggen, för dig som bara råkat klicka dig in här eller för dig som följer bloggen men fortfarande inte vet vad jag håller på med;) ändrade också typsnitt på rubrikerna, älskar den där:P 


ser ni lika fin text som jag när ni är inne på bloggen? :) om man inte har den installerad på datorn kan man nämligen inte se den utan ser ett annat typsnitt som jag har som andrahandsval, vet inte ens vilket det är..men iallafall så tycker jag den är ruskigt fin:D

idag börjar jag sent, så sitter här i köket hemma och tittar ut på det underbara vita och väntar på postbilen;) seeegpost!! :P

när postbilen kommer, om jag hinner innan ja måste sticka, så kommer det garanterat nån bild på skorna:) annars så kommer det säkert ikväll för eller inatt (slutar sent & ska vara barnvakt så jag ser ju hur det blir). hvertfall, bilder kommer att komma inom en dag efter att jag fått dom:D

hejs å svejs så länge från en hungrig

inte skor / 2010-12-07 / 23:56:22

go'kväll..!

full pluggning här, stressigt så här inför jul. och nu har jag faktiskt pluggat på riktigt! *stolt*

det kom inga skor idag, ville bara säga det..:( men de skickades ju igår så de kommer säkert imorn, fy vad kul:D imorn är det lite lugnare, förutom att jag ska vara barnvakt..men hinner kanske göra något då..? nästa steg, hmm..det är väl att sy provkolt. så det blir ju kul:D 

återgår till plugget, hejs från en typ börjar-få-ordning-på-livet- :D

lite bilder:) / 2010-12-07 / 14:29:37

hejsan!

i brist på annat just för tillfället så tänkte jag lägga ut lite bilder från kiruna, igen:P


jättefina skor:) tror det är såna som jag har köpt. hoppas de kommer idag;)


fattar inte var alla blåa streck kommer ifrån:O men iallafall, ett par supercharmiga gamla skidor som stod och lutade mot väggen där i Carl Wennbergs sameslöjd :)


hantverk; ljus och korgar


massa mössor och vantar:) i högra övre hörnet ser man mössan som jag köpte:D hur varm som helst liksom..:)


finfina knivar å sånt:) kostar typ en hel förmögenhet, sånt där:O

slut bilder för den här gången:) kanske kommer mer en annan dag, har lite på lager fortfarande..kanske hinner göra något ikväll, hoppas det men har ganska fullt upp så jag får se..om skorna kommit så lägger jag säkerligen ut bilder på dom, "live";)

sen har jag bokat möte med min handledare nästa vecka, för betygsnack å lite sånt, så det är lite läskigt, spännande å se vad jag ligger på typ..mmm, men nu måste jag återgå till verkligheten.

tack å hejs från en aptrött men glad

städat / 2010-12-05 / 21:46:44

hejsan

nu har jag städat min "syhörna". rättare sagt bordet där min symaskin står. glömde ta bild hur det såg ut innan men det tror jag ni bara ska vara glada för, ingen trevlig syn:P så här ser det iallafall ut nu:

ser kanske lite plåttrigt ut med karta som underlägg och massa bilder å grejer i bakgrunden, men bordet är iallafall helt tomt förutom maskinen och bildramarna:)


sen tänkte jag visa en bild på lite sytillbehör som jag har, lite har jag köpt själv, lite har jag fått av farmor. och resten till exempel spolarna var i maskinen (som jag iochförsig fick av farmor:P):


det var det..! hejs å hejs från


NÄBBSKOR:D / 2010-12-05 / 19:47:45

jaha :) nu har jag köpt dom..det blev de dyra. de nya. de finare:P nog mycket dyrare men de andra kan ju höjas i pris mycket innan den auktionen är slut. men det är ju skitkul ju:D mycket pengar..hoppas jag har så mycket..har liksom fortfarande inte fått pengarna från skolan, men de kommer förhoppningsvis nu under kommande vecka:)

lite bilder på mina fina skor:

undrar vad det är för prickar på skaftet? :O
hoppas verkligen de är bra och stämmer överens med beskrivningen!:)
så här står det:
Kero blötnäbbskor,stl 38, natur , mjukt skaft , oanvända

Går fint att använda med skoband. Nypris är ca 1600 kr

ska bli spännande, de kommer säkert i veckan:D:D fy vad roligt!!

det andra alternativet var dessa:

med beskrivningen:
Vintage näbbstövlar näbbskor skinnskor näbbkängor retro stl- 38-39
Bra skick med fin platina, bra och fina sulor.
Äkta näbbskor från 70talet.

Fina Tomteskor.
så..jag vet inte..de var inte så dyra nu, men det kan ju höjas på 4 dagar. de var gamla, använda. väldigt coola/snygga ändå men...jag hoppas jag gjort rätt nu iallafall:P får kolla sen hur dyra de blev och se hur lessen jag ska bli..

japp, det var det för denna gången..sen lägger jag in bilder på det inlägget som heter "min pappa..." eftersom min adapter var borta då men nu har jag hittat den:)

ja, hörs då, hälsa hem! :)
hejs från en x antal kronor fattigare, men ett par nya fina näbbskor rikare

min pappa... / 2010-12-04 / 18:15:45

...han är ju bra magnifik alltså!

skrev typ nyss att symaskinen var lite knas. jag ringde farmor, hon sa om undertråden, men det hade jag redan kollat och gjorde det igen. både cilja och jag hade kollat alla olika hjul som man kan vrida på, och allt var rätt. men oj, så sa jag till pappa att om han inom kort kunde komma och kolla vad det var som var fel. han kom, ägde och stack. på två sekunder typ. jag fattar inte:O jag frågade vad han gjorde. -trädde bara tråden igen, sa han. som om jag inte gjort det massa gånger??:O helknas..men iaf, bra att det ordnade sig. nu ska jag SKYNDA mig att skriva klart engelskan för nu är jag jättetaggad på projektarbetet, så det är ett bra lockbete för att få annat färdigt:)

oj lite babbelbabbel där..:P


så här såg det ut när jag sydde innan pappa kom och typ trädde om tråden:O bubbligt & korvigt..!


så här såg det ut när jag sydde efter pappa kom och typ trädde om tråden:O
helt rakt & fint!

bjudning ikväll så kanske jobbar natt igen, kanhända det kommer uppdatering så där fram mot småtimmarna.

hejs från en glad och pigg (känns så, har ätit, duschat, kommit igång med plugg:D)

klippt bakstycke - hárddo / 2010-12-04 / 15:32:13

det går ju framåt här alltså..inte bakåt iallafall skulle jag vilja påstå.

på morgonen började jag klippa men så skulle vi till ikea, coop m.m så jag övningskörde. men nu när jag kom hem så fortsatte jag att klippa.ahahah ja e så rolig, lägger alltid ut likadana bilder fast olika delar, måste va väldigt spännande:p förutom att ja skrev fel på den här så som ni ser har jag kryssat för ett R :P


äntligen - klippt ut alla delar!

haha, bakstycket blev typ 5-7 cm kortare än framstycket..vet inte om det är den som är för kort eller framstycket som är för långt..men iallafall. det spelar ju ingen roll, gör ju provkolt först och kollar då nogrannare hur längden ska vara:) haha jag gjorde ju mitt egna streck för jag är så kort, och då är det ju lite svårt att veta om man ska mäta nerifrån eller uppifrån..men ja, det blir ju en spännande "utmaning" då!:)

problemet e att nu när jag snart kommer till att sy provkolt så är det nå knas med maskinen så msåte fixa det..men en sak i taget, först måste jag ju rita av mönstret till provkoltstyg, sy den, justera, rita av till tygerna, klippa ut det och SEN sy..:p men ska ordna det!

hejs från en trött (sov inte många timmar inatt)

färdig! (med klippning av åvdåbielle) / 2010-12-04 / 02:53:19

åter igen "jobbat natt". som vanligt. jag är en b-människa. ut i fingerspetsarna. jag gillar'e inte. samhället är emot oss b-människor..:( fast ändå är jag oftast så att när jag väl stiger upp så är jag vaken, oavsett när. men, till saken, jag har nu (för ett tag sen) klippt färdigt framstycket - åvdåbielle. tyckte det verkade väldigt litet när jag såg det på golvet, men jag är ju också ganska liten så det passar ju utmärkt!:)


framstycke - åvdåbielle

fortsätter förhoppningsvis med bakstycket imorn (tar på krafterna att göra en del eftersom jag är så noggrann) så är jag sen färdig med klippning av alla delar. nästa steg efter det är att rita av delarna, med sömsmån, på tyget..LÄSKIGT SPÄNNANDE KUL :D:D

gonatt & hejs från en b-

klipper framstycke - åvdåbielle / 2010-12-04 / 01:06:00

god natt alla!

jag klipper just nu framstycket, även kallat åvdåbielle. det är så där lagom jobbigt när man måste vara så extremt nogrann, men...jag är ju pedant (utom på mitt golv!), så det är lugnt:P


klipper:)

visar bild senare när jag är färdig också..:)

hejs & gonatt från en extremt seg och lat och dålig på att komma igång -

tidsbrist och näbbskor / 2010-12-03 / 20:01:57

hejsan alla:D har haft lite tidsbrist främst på grund av sena nätter och mycket i skolan. har lite grejer till nästa vecka som är väldigt viktigt för att få MVG i slutbetyg:D så, därför lite seg.

men nu ikväll, efter att jag skrivit lite på en engelskagrej som inte handlar om något MVG, så ska jag ta mig tid att göra lite på mitt underbart roliga projektarbete.

på tal om näbbskor så var de sålda, de som pappa skulle åka och hämta i Sthlm..

dessa var redan sålda:( men det kanske bara är meningen att jag ska hitta ett par ännu bättre?;)

så jag har iallafall kollat på lite andra, och det ser faktiskt ganska bra ut. säger ingenting ännu, men jag lovar att det kommer bild så fort jag har beställt/köpt/fått dom!! ska bli sjukt kul å se vad det blir för nått..:D

uppdaterar ikväll/inatt om det händer något! :)

ha're bra så länge!

hejs från en glaaad (men lessen för att det bara är minus 5 grader ute:()

igår. / 2010-12-01 / 18:22:09

nu forstätter jag från igår eftersom jag somnade:O

förutom det jag skrev igår så ska jag ge er lite fler bilder och skriva resten jag gjorde..:)


lite bättre bild på det avritade framstycket..:)


klippte bara så där slarvigt runt det jag ritat så jag kunde sätta bort de bitar som blev kvar:)

så, nu har jag ritat av alla delar. jag är ju lite krasslig i branschen eftersom jag inte haft syslöjd på många år. så det blir lite knas när jag ska planera hur lång tid saker tar, för jag kommer ju inte ihåg alla detaljer man måste göra..men då är det iallafall bra att jag kommer på det när jag kommer till den punkten istället för att glömma bort..här är en punkt jag såklart vet att man måste göra, men hade bara inte reflekterat över! :P


ärmen, fint utklippt..:) det måste man ju såklart göra, annars går det ju inte att få det till tyget, för man ritar ju runt det man ritat..

klippte bara ärmen - sasse den här gången, blev för trött. så ska jag klippa ut de andra delarna som nästa steg. ikväll? kanske..:) har lite annat plugg till idag så vet inte om jag hinner men det lär ju märkas så småningom:)

hejs från en ....hmmm.... pluggande (plugg-ande) :)


ritat av framstycke - åvdåbielle / 2010-12-01 / 02:36:08

godnatt!

jag har jobbat natt:P tog mig i kragen igen, ritade av sista delen, framstycket, som kallas åvdåbielle på samiska. därefter tog jag och rullade ihop mönstret så det inte behöver ligga på mitt golv i en vecka till och bli helt knas förstört:O det var ganska smuligt men det gick ju bra:P

bilder:

fick användning för mitt nya måttband:)


framstycket, ritat av på mönsterpapper..

ursäkta och förlåt men jag somnar framför datorn nu så bäst jag stänger av och sover istället..
har gjort lite mer men det får jag skriva om lite senare!

gonatt & hejs från en typ redan sovandeOm

kvinnan bakom bloggen

sonja

RSS 2.0