mössa & "påse" / 2011-02-26 / 21:37:17

tänkte bara visa en mössa och en typ påse eller vad man ska kalla det som jag hade sen tidigare. :)
no more!

hejs från

sliehppá-mönster / 2011-02-25 / 16:43:07

hejsan!

fick igår mail av bästa siv som sa att hon skickat mönster till sliehppá till mig. antar att det kommer på måndag. fy vad spännande! måste få tag på en bit röd vadmal, orkar inte beställa för då blir det ju 150 cm bredd och det är ju helt onödigt. så ska gå till någon affär i uppsala och se.

har inte gjort så mycket annat än jobbat lite på dekorationen, har njutit av strålande sportlovsväder istället! adaptern är helt seg så orkar inte med bilder.

åter i kraft nästa vecka skulle jag tro! annat plugg måste göras innan dess.

hejdå från

mera dekoration / 2011-02-22 / 12:52:47

har jobbat mer på dekorationen. riktigt petarbete alltså. men jag är ju pedant så (bortse från mitt golv;))hejs från en mycket glad

dekoration / 2011-02-19 / 18:00:17

har jobbat en del med dekorationen det sista dygnet, massa tjorv fram och tillbaka med rät och avig och massa hur man ska göra. råkade göra lite fel några gånger men det löser jag på mitt sätt:P

bilder:

nog för denna gång. spännande fortsättning. ska börja väva snart tror jag. lov nästa vecka, antingen mer kolt för man har ju mer tid eller så mindre kolt beroende på väder å sånt. återstår att se. men något ska det bli, ser fram emot det! verkligen spännande att se hur det blir med dekoration, jag gör ju lite på mitt eget vis så jag hoppas det funkar..och sen om det ordnar sig med mönster till barmklädet och vävningen..:) börjar likna något:) väl mött!

hejs från en :)

farmor är guld! / 2011-02-17 / 22:13:00

tänk alltså. jag bara frågade om hon kunde titta efter skinn på jokkmokks marknad. och garn till lissto.

så tog hon och gjorde värsta detektivarbetet för att hitta vitt skinn eftersom det inte fanns i jokkmokk. till slut hittade hon en restbit som var över hos nån tant, trots att de tydligen slutat tillverka det. så istället för att ta skinn från nån skitjacka från tradera så fick jag det finaste skinn, tunnt och mjukt!dessutom hade hon med sig garn, från en sametant som bor i gällivare.den utomordentligt snälla tanten som för övrigt heter sonja hade även skickat med lite extra saker till mig; omtänksamt! hade aldrig klarat detta arbete om det inte vore för så hjälpsamma människor..då tappar man ju gnistan till slut.

tre stycken böcker.


typ hur bra som helst, massa böcker om hur man väver, om hur man gör alla delar till kolten osv. säkert bra till rapporten också. de fick jag låna. fick också låna vävsked och nån till del som jag inte minns vad den heter. den har farmor fortfarande, hon glömde ta den med hit.spännande nu men mer senare, sova nu!

hejs & gonatt från en tröött

dekoration / 2011-02-16 / 17:48:18

tänkte dra igång med dekorationen nu.tänkte mig att ha grön istället för blå, annars blir det knappt någe grönt på hela.

hejs från en effektiv för en gångs skull

PENGAR! / 2011-02-14 / 22:02:00

OJ, det kom visst pengar till slut..jag trodde typ att det aldrig skulle hända men så fick jag ett brev idag om en insättning på 500 kr. passar ju typ hur bra som helst eftersom farmor kommer med skinnet och det så jag har pengar att betala henne:) hur bra asså?! bäst typ.gonatt & hejs! från en überlycklig

skinn & garn åter igen / 2011-02-14 / 15:50:38

arbetet fortsätter efter en helt fantastisk helg!

farmor och farfar kommer hit idag, farmor har med sig vitt skinn (som var den sista restbiten, vilken tur!), några böcker om lulesamiska dräkter och förhoppningsvis garn till lissto! schpennend värre:)

väntar på mönster till sliehppá, under tiden ska jag börja på dekorationen till kolten, just den biten har ju fått vänta ett tag så känner mig taggad på det!

höres senare, fullt upp idag med bönhusstäd osv..:)

hejs från en genomglad

trött / 2011-02-08 / 21:14:31

nu är jag verkligen dödligt trött alltså, eftersom jag klev upp halv 5 imorse för att åka till flyget. asajobbigt verkligen! så blev inte mycket gjort idag.

- skrivit loggbok & kollat tidsplanen (ska skicka in de i veckan)
- messat monica om avve
- mailat siv om avve
- messat farmor om skinn

lite grann iallafall men inte mycket. blir nog lite mer i veckan, ska försöka komma igång med dekorationen nu, vet bara inte om jag skulle få en bild eller inte? det är ju ganska fritt och finns egentligen inget rätt eller fel men ändock..

så vi höres då!

gonatt & hejs från en dödligt trött

skinn å garn / 2011-02-04 / 09:55:20

jahani:)

igår pratade jag med farmor och hon skulle till jokkmokk och kolla efter skinn. hon skulle också få tag på garn åt mig via en same tant. FI vad bra asså, nu börjar det äntligen likna något annat än kaos. tänkte köpa skinn på tradera med det blev för dyrt och tur är väl det, blir säkert billigare att köpa där ändå, och så kan man få exakt så mycket man behöver och inget mer..garnet till lissto blir säkert också dyrare än att beställa..frakten är alltid så dyr ju..:(


lissto är det vävda bandet som man syr fast längst ned på kolten.

världens snällaste siv alltså!! hon ska fotografera och skanna in mönster till sliehppá åt mig, så sjukt bra. tänk om hon visste hur mycket det betyder..jag har blivit så less på att det är så snurrigt med garn hit & dit osv. hpn är så bäst, siv, om ni bara visste! de som inte känner henne tycker jag ska ta å bli kjent med ho med en gang!:D

avve, bandet man har i midjan är alldeles för dyrt för mig att beställa, så antingen får jag väva själv eller helt enkelt vänta med det tills rikare tider och fram tills dess typ till redovisningen å sånt, låna av någon. det ska nog ordna sig hoppas jag:)

det var det för denna gång. finland nästa!! vi höres när jag kommer hem då!:)

hejs från en res-taggad

mycket / 2011-02-03 / 17:41:03

(fett tråkigt med bara text hela tiden men jag har inte gjort nå saker som man kan fota..inte så kul å typ fota mailet jag fick av siv eller så..:P men jag kom på!! :D så det blir nån bild iaf;))

jaa, har haft mycket de senaste dagarna. har mailat lite, googlat lite, besökt någon affär, skrivit lite och försökt få tag på skinn. lite så där i förbifarten dårå. måste sätta igång med dekorationen snart, bara det att jag åker iväg på äventyr lördag morgon och är hemma först tisdag. men får väl satsa när jag kommer tillbaka istället då.

alla grejer nu är så halva känner jag. dekorationen, lite halvt, nästan så att jag kan börja men ändå inte. samma med sliehppá. och samma med att väva också. eller till vävningen har jag inget material ännu men jag ska ju sticka till den där affären på artillerigatan då sen när jag kommer från mitt äventyr.har fackist kollat med både farmor, en av blogg-tjejerna och på någon affär och så anna-stina svakko om vävgrejs, men får som ingen klarhet i det hela. sjukt irriterande, hatar att ha massa halva saker i görningen, det skapar sån stress.

får se iallafall om jag hinner göra något mer innan jag drar, annars så får ni ha det så bra så hörs vi senare!

hejs från en tröööött


svar / 2011-02-01 / 18:18:50

har nu fått svar av både siv och en av blogg-tjejerna, hur bra som helst ju!:D mer om det sen..men jag blir helt confused av alla vävgrejer, är ju tre olika grejer man ska väva och olika färger och allt möjligt..helt knas asså! känner mig stressad, fast det är ett tag kvar. det negativa med mig är att jag har svårt att fokusera på många saker, istället blir det 180% fokus på en grej ett tag tills jag byter till något annat. så nu har jag haft lite för mycket fokus på koltarbetet eftersom det går framåt, blir så peppad då! bra det, bara det att det går ju ut över andra ämnen också..:(

har förresten inte ens fått pengarna från skolan än, vilket betyder att jag har något att vänta på!;) det är ju ganska bra ändå, för de kommer bättre till pass nu än i höstas, tusen gånger fler grejer som måste göras. men ibland undrar jag om det är bara jag som gör det så tjorvigt? kanske..

ska iallafall ta tag i det där senare idag eller imorgon, för innan dess har jag andra grejer på schemat!

kommer roligare sen, med bilder & grejer, håll ut!

hejs från en roligt stressad

här går det undan.. / 2011-02-01 / 12:49:00

tät uppdatering, yeah;D

igår kväll, lite för sent, mailade jag en bekant för att fråga lite om sliehppá och dekoration bak på kolten, hoppas på svar inom en snar framtid..och inte bara såna svar jag hittills fått som inte gett mig någon framgång..nej, skojjar, all hjälp är ju bra men det är det sista som jag måste ha för att kunna sätta igång med det!

skrev också och frågade två tjejer om lissto och vad-det-nu-hette-det-andra-bandet, via deras bloggar som jag hittade när jag googlade. bra där! utan google hade ju verkligen inte det här gått..! alltid när jag ska få reda på något så är det google som gäller, via google har jag fått kontakt med folk som hjälpt mig, har kommit till sidor där man kan beställa material till olika saker och sidor varifrån jag tagit och kan ta viktig fakta till mitt arbete och till projektrapporten.

hörs & hejs från en kolt-galen-Om

kvinnan bakom bloggen

sonja

RSS 2.0